SON YENİLİKLER

Almanya, halka açık yollarda sürücüsüz araçlara yeşil ışık yakıyor!

 Almanya, halka açık yollarda sürücüsüz araçlara yeşil ışık yakıyor!
Okunuyor Almanya, halka açık yollarda sürücüsüz araçlara yeşil ışık yakıyor!

Almanya, 2022 yılına kadar sürücüsüz araçların kamuya açık yollarda kullanılmasına izin verecek ve şirketlere ülkede robotaksis ve teslimat hizmetlerini geniş ölçekte dağıtmaları için bir yol belirleyen bir mevzuat kabul etti. Şu anda Almanya’da otonom testlere izin veriliyor olsa da, bu, direksiyon başında bir insan güvenliği operatörü olmadan sürücüsüz araçların çalışmasına izin verecektir.

Geçen hafta Almanya’nın alt meclisi olan Federal Meclis’ten geçen tasarı, özellikle 4. Seviye otonomili araçlara bakıyor. Seviye 4 özerklik, Otomobil Mühendisleri Derneği’nin (SAE) bir atamasıdır; bu, bilgisayarın belirli koşullarda veya ortamlarda tüm sürüşü idare ettiği anlamına gelir. Almanya’da bu araçlar coğrafi alanlarla sınırlı olacak.

Mevzuat , “Gelecekte, otonom araçlar, kamuya açık karayolu trafiğinin belirli çalışma alanlarında, fiziksel olarak mevcut bir sürücü olmaksızın ülke çapında düzenli olarak çalışabilmelidir” deniyor . “Federal Hükümete göre, bu teknolojilerin potansiyelinden yararlanılabilmesi ve toplumun bunlara katılabilmesi için ilgili sistemleri düzenli olarak işletmek için daha ileri adımlar atılmalıdır.”

Tasarının hâlâ parlamentonun üst meclisinden veya Federal Konsey’den geçmesi gerekiyor. Tasarıya, toplu yolcu taşımacılığı, iş ve ikmal gezileri, lojistik, çalışan trafiğini idare eden şirket servisleri ve tıp merkezleri ile huzurevleri arasındaki seyahatler gibi Alman yollarında sürücüsüz otomobiller için olası ilk uygulamalar dahildir.

Almanya’da ticari sürücüsüz araçları kullanmak isteyen şirketlerin, sorumluluk sigortası taşıma ve otonom operasyonları uzaktan durdurma erişimi gibi bir dizi başka kurala uyması gerekecektir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle