SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • “OpenAI’da Yepyeni Bir Dönem: Mira Murati’nin Liderliğinde Geleceğe Yolculuk!”

“OpenAI’da Yepyeni Bir Dönem: Mira Murati’nin Liderliğinde Geleceğe Yolculuk!”

 “OpenAI’da Yepyeni Bir Dönem: Mira Murati’nin Liderliğinde Geleceğe Yolculuk!”
Okunuyor “OpenAI’da Yepyeni Bir Dönem: Mira Murati’nin Liderliğinde Geleceğe Yolculuk!”

Sam Altman’ın OpenAI ile bağının kalmadığını duydunuz mu? Evet, Altman artık eski haberler arasında.

ChatGPT’nin yaratıcısının yeni -geçici- CEO’su Mira Murati’nin ataması, Altman’ın ani ayrılmasıyla aynı açıklamada duyuruldu. Ancak Murati zaten bir süredir OpenAI’da üst düzey yönetici olarak görev yapıyordu, bu nedenle geçişin sorunsuz olması bekleniyor.

İşte OpenAI’ın yeni CEO’su Murati hakkında bilmeniz gerekenler…

Mira Murati: Hızlı bir Özgeçmiş
Murati, 1988 yılında Arnavutluk’ta doğdu. 16 yaşında Kanada’ya taşındı ve Pearson College UWC’ye başladı. 2012 yılında Dartmouth’dan makine mühendisi olarak mezun oldu. Öğrenimi sırasında, Goldman Sachs’ta staj yaptı.

Tesla İçin de Çalıştı
Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın da OpenAI ile bağları vardı. Musk, şirketin kurucularından olmasına rağmen, şirketin izlediği doğrultuya dair anlaşmazlıklar nedeniyle şirketten ayrıldı.

Şimdi ise Musk, OpenAI’ın CEO’sunu işe aldığını söyleyebilir. Murati, Tesla’da üç yıl boyunca kıdemli ürün yöneticisi olarak çalıştı. Burada Model X’in geliştirilme sürecine yardımcı oldu.

Daha önce bir Fransız havacılık şirketinde mühendis olarak görev yaptı. Tesla’dan ayrılmasının ardından, sensör ve sanal gerçeklik şirketi Leap Motion’da ürün ve mühendislik bölümünün başkan yardımcısı olarak çalıştı.

Murati OpenAI şirketine ne zaman katıldı?
Murati, 2018 yılında OpenAI’a katıldı ve ChatGPT’nin arkasındaki beyinlerden biri olarak değerlendiriliyor. Kısa sürede şirketin CTO’su oldu.

Şirketin geçtiğimiz yıl sohbet robotu ChatGPT ile patlama yapmasının ardından Murati ile ilgili bolca haber yapıldı. The Daily Show’a katılan Murati, burada yapay zekânın iyi ve kötü yönlerini dile getirdi.

Murati ayrıca YZ konusunda kontrol ve düzenleme gerektiği fikrini de destekleyenler arasında.

Bu yılın başlarında Time’a konuşan Murati şunları söylemişti: “OpenAI ve bize benzer şirketler için bu konuyu kamuoyuna kontrollü ve sorumluluk içerisinde sunmak önemli. Ancak biz az sayıda insanız ve bu sistem için, teknolojilerin ötesine geçen çok daha fazla girdiye ihtiyacımız var, kesinlikle düzenleyicilere, hükümetlere ve geri kalan herkese.”

Bu sözlerin sahibi 35 yaşındaki Murati artık yükselişteki YZ sektörünün en büyük şirketinin CEO koltuğuna -geçici sıfatıyla da olsa- oturmuş durumda.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle