SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Gigabyte RTX 4060 WindForce: İki Fanlı Tasarıma Sahip Yeni Grafik Kartıyla Oyun Deneyiminizi Üst Seviyeye Taşıyın

Gigabyte RTX 4060 WindForce: İki Fanlı Tasarıma Sahip Yeni Grafik Kartıyla Oyun Deneyiminizi Üst Seviyeye Taşıyın

Gigabyte, oyuncular için heyecan verici bir yenilik sunuyor. RTX 4060 WindForce, iki fanlı tasarımıyla daha iyi bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu yazıda, Gigabyte'ın yeni grafik kartının özellikleri, etkileyici soğutma performansı ve beklenen çıkış tarihi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Oyun tutkunları için merakla beklenen bu yenilikçi grafik kartı, performansıyla sizi etkileyebilir.
 Gigabyte RTX 4060 WindForce: İki Fanlı Tasarıma Sahip Yeni Grafik Kartıyla Oyun Deneyiminizi Üst Seviyeye Taşıyın
Okunuyor Gigabyte RTX 4060 WindForce: İki Fanlı Tasarıma Sahip Yeni Grafik Kartıyla Oyun Deneyiminizi Üst Seviyeye Taşıyın

Gigabyte RTX 4060 WindForce, iki fanlı olarak duyuruldu Sonunda oldu, Gigabyte ilk üçlü fan soğutma çözümü olmayan GeForce RTX 40 grafik kartını tanıttı. Gigabyte, GeForce RTX 4070 grafik kartının piyasaya sürülmesiyle birlikte tek bir çift fanlı varyant çıkarmadı. Gigabyte tarafından şimdiye kadar piyasaya sürülen 33 RTX 40 grafik kartının hepsinde üç fan bulunuyordu. Durum dün tanıtılan RTX 4060 serisi ile çok da değişmedi, çünkü şirket başka 10 model daha ekledi. Ancak, bu sefer Gigabyte, çift fanlı bir Ada Lovelace GPU’su piyasaya sürüyor.

Gigabyte’ın RTX 4090 AORUS’u piyasaya sürdüğünde hepimiz şok yaşadık, çünkü bu kadar büyük bir grafik kartı içine dört Mini-ITX kartı sığabiliyordu. Ancak bu, şirketin felsefesinin değiştiğinin bir işaretiydi. Artık çift-GPU yapılandırmaları geçmişte kalan bir şey olduğundan, Gigabyte daha da büyük ve aşırı mühendislikli tasarımlar çıkarmakta zorluk yaşamıyor. Aslında, 115W hala üç fanlı kartlara sahip olduğumuz noktaya geldik.

Neyse ki, Gigabyte nihayet RTX 4060 serisinin düşük TDP avantajından yararlanmaya karar verdi. RTX 4060 WindForce OC, şirketin iki fanlı Ada serisi için ilk özel tasarımıdır. Dün duyurulan tüm RTX 4060 kartları aşağıda resmedilmiştir: Gigabyte’ın WindForce OC kartı sadece 19.2 x 12.0 x 4.1 cm ölçülerindedir, yani rakip ürünler kadar küçük değildir. Birden fazla marka tarafından açıklanan birkaç Mini-ITX tasarımına sahip olduk, ancak Gigabyte bunlardan biri değildi.

Bu kart, RTX 4060 SKU’suna dayandığı için tam özellikler henüz onaylanmadı. Gigabyte yalnızca 3072 CUDA çekirdek özelliği, 8GB 128-bit VRAM ve kartın boyutunu listeledi, ancak saat hızları gibi ayrıntılar henüz paylaşılmadı. Hatırlatmak gerekirse, RTX 4060 Temmuz ayında piyasaya sürülecek, bu yüzden Gigabyte’ın özellikleri sonlandırmak için hala çok zamanı var. Kaynak: Gigabyte

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle