SON YENİLİKLER

Sony Xperia 1 V Çıkış Tarihi, Fiyatı, Özellikleri ve Kamerası

Bu yazıda, Sony Xperia 1 V'nin güncellenen kamerasıyla dikkat çeken özellikleri ve performansı ele alınmaktadır. Ayrıca, telefonun çıkış tarihi, fiyatı ve diğer özellikleri hakkında bilgi verilmektedir. Sony Xperia 1 V'nin amiral gemisi bir akıllı telefon olarak ne sunabileceği hakkında detaylı bir inceleme yapılmaktadır.
 Sony Xperia 1 V Çıkış Tarihi, Fiyatı, Özellikleri ve Kamerası
Okunuyor Sony Xperia 1 V Çıkış Tarihi, Fiyatı, Özellikleri ve Kamerası

Sony Xperia 1 V Çıkış Tarihi, Fiyatı, Özellikleri ve Kamerası Daha önce hiç olmadığı kadar iyi düşük ışıkta fotoğraflar

Sony Xperia 1 V, Sony’nin en son amiral gemisi akıllı telefonu ve en iyi kamera telefonları listemize girmeye çalışıyor gibi görünüyor, çünkü kamera, güncellemelerin çoğunu görmüş durumda.

Bununla birlikte, Sony Xperia 1 IV’ten bu yana sadece bu kadar değişmedi, çünkü bu önceliğinden daha güçlü bir telefon kesinlikle.

İşte Sony Xperia 1 V hakkında bilmeniz gereken her şey, çıkış tarihi ve fiyatı dahilinde bulunmaktadır.

Kısacası Bu nedir? En son Sony amiral gemisi telefon Ne zaman çıkacak? 11 Mayıs’ta duyuruldu, Haziran sonundan itibaren gönderim yapılıyor Ne kadar maliyeti? En düşük $1,399.99 / £1,299 (yaklaşık AU$2,100) fiyatla başlıyor. Sony Xperia 1 V, 11 Mayıs 2023 tarihinde duyuruldu, ancak satın alabileceğiniz veya alamayacağınız dünyanın neresinde olduğunuza bağlıdır.

İngiltere’de, 29 Haziran’da sevkiyat yapılmaktadır (ön siparişler 14 Haziran’da açıldı), Amerika Birleşik Devletleri’nde şu anda ön sipariş verebilirsiniz, ancak 28 Temmuz’dan önce gönderim yapılmayacak ve Avustralya’da satılmayacak.

Fiyat konusunda, en az $1,399.99 / £1,299 (yaklaşık AU$2,100) ödeme yapacaksınız. Bu başlangıç fiyatıdır, yani 256GB yerine 512GB depolama isterseniz daha fazla maliyeti olacaktır. Ancak bu daha büyük model her yerde bulunmayabilir.

Ancak, Sony, İngiltere’deki ön siparişlere Sony WH-1000XM5 kulaklık ekleyerek biraz rahatlatıyor. Bunlar tipik olarak $399 / £380 / AU$649 maliyetine sahiptir ve beş yıldız verdik. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise LinkBuds kablosuz kulaklıklar (değeri $179 / £149 / AU$299) ve bir $50 kuponu alırsınız.

Sony Xperia 1 V, Sony Xperia 1 IV ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. Benzer şekilde uzun ve dar bir tasarıma sahiptir. Ölçüleri 165 x 71 x 8.3mm, ağırlığı 187g ve ön ve arka yüzeyinde Gorilla Glass Victus 2, alüminyum bir çerçeveye sahiptir.

Telefon Siyah, Khaki Yeşil ve Platin Gümüş renklerinde mevcut olacak ve IP68 ve IP65 sertifikasyonlarına sahip olacak, bu da diğer telefonlardan daha suya dayanıklı hale getiriyor.

Ekran, 6.5 inç 1644 x 3840 OLED bir ekran olup, 120Hz yenileme hızına ve dar bir 21:9 en boy oranına sahiptir. Bu hem en boy oranı hem de son derece yüksek 4K çözünürlüğüyle sıradışı bir ekran. Ancak, Sony’nin yıllardır yaptığı şeylerle aynı olduğundan, diğer akıllı telefon markalarına göre sıradışıdır.

Kameralar, Sony Xperia 1 V’nin en ilginç kısmıdır, özellikle birincil sensör, 52MP f/1.9’luk bir sensördür. Ancak, aslında değil, çünkü bu megapiksellerin yalnızca 48’i fotoğraf çekmek için etkili alanda bulunur ve elde edilen görüntüler 12MP’ye kadar piksel birleştirilir.

Yine de, Sony Xperia 1 IV’teki 12MP sensöre göre büyük bir yükseltme ve sadece ekstra megapiksellerden değil – bu kamera yeni bir ‘Exmor T for mobile’ sensör tasarımı kullanıyor ve Xperia 1 IV’ün ana kamerasından 1.7 kat daha büyük bir sensöre sahip, bu da Sony’ye göre %2 daha iyi düşük ışıkta çekim yapma imkanı sağlıyor.

Bu büyük yükseltme, diğer kameralar ise aynı kaldı, özellikle 12MP f/2.3 telefoto lens dikkate değer, çünkü bu, sürekli optik yakınlaştırmayı 3.5x ila 5.2x arasında sunuyor. Ayrıca, hem ana kamera hem de telefoto kamera optik görüntü sabitlemeye sahip.

Arka kameranın tamamlanması için 12MP f/2.2 ultra geniş açılı bir kamera bulunur ve Sony Xperia 1 V ayrıca 4K video kaydını destekler ve ön tarafta 12MP bir kameraya sahiptir.

Batarya ise 5,000mAh kapasiteli ve 30W hızlı şarjı destekler. Kablosuz şarj da bulunur, ancak Sony hızı hakkında bir açıklama yapmadı.

Sony, bataryanın sürekli video oynatma için yaklaşık 20 saat dayanabileceğini ve %50 şarj edilebileceğini iddia ediyor.

Bu, Xperia 1 IV’teki Snapdragon 8 Gen 1’den bir yükseltme ve bu yılki diğer büyük yükseltme olan ana kamera ile aynı yonga setidir.

Ayrıca, OnePlus 11 ve Samsung Galaxy S23 serisinde de aynı yonga setini bulacaksınız – ancak Samsung daha hızlı bir versiyonunu kullanıyor. Bunun yanında 12GB RAM ve 256GB veya 512GB depolama seçenekleri bulunuyor.

Xperia 1 V, Android 13’ü çalıştırıyor ve yan tarafta bir parmak izi sensörü, 5G desteği ve stereo hoparlörlere sahip.

Umarım bu bilgiler işinize yarar!

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle