SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • iPhone 15 modelinde, Qualcomm’dan 5G modemler yer alacak, ancak Apple, çözümünün geliştirilmesinden vazgeçmiyor!

iPhone 15 modelinde, Qualcomm’dan 5G modemler yer alacak, ancak Apple, çözümünün geliştirilmesinden vazgeçmiyor!

 iPhone 15 modelinde, Qualcomm’dan 5G modemler  yer alacak, ancak Apple, çözümünün geliştirilmesinden vazgeçmiyor!
Okunuyor iPhone 15 modelinde, Qualcomm’dan 5G modemler yer alacak, ancak Apple, çözümünün geliştirilmesinden vazgeçmiyor!

Apple, şu anda cep telefonlarında Qualcomm’un 5G modemlerini kullanmaya devam edecek. En azından iPhone 15 serisinden bahsediyoruz, çünkü kendi geliştirme çalışmalarımız bu yönde sıkışmış durumda. Gelecek seride Snapdragon X70 modemlerinin yerleştirileceği varsayılmaktadır.

iPhone 15, Qualcomm’dan 5G modemleri alacak, ancak Apple kendi çözümünün geliştirilmesinden vazgeçmiyor

Bu, TSMC’nin şu anda 4 nm çipleri masaüstü üretim yaptığına dair verilerden anlaşılmaktadır. Ve Snapdragon X70, tam olarak bu bir işlem teknolojisiyle donatılmış çiplerle donatılmıştir. Geçerli flaş iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, X65 kullandı.

Yeni modemlerin, güç tasarrufunda yüzde 60’a kadar bir iyileşme sağlayabileceği, ayrıca veri iletim hızını, gecikme süresini azaltabileceği, daha iyi performans ve benzeri özellikler sunabileceği söylenmektedir.

Apple’ın kendi 5G modemleri için ise, şirketin bunları en erken 2025’te tanıtacağı beklenmektedir. Bu nedenle, gelecek yıllarda yalnızca Qualcomm modemleri beklenmelidir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle