SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Tim Cook, Çin ile 275 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Böylece iPhone, altı yıl sonra ilk kez bu ülkede en çok satan akıllı telefon oldu.

Tim Cook, Çin ile 275 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Böylece iPhone, altı yıl sonra ilk kez bu ülkede en çok satan akıllı telefon oldu.

 Tim Cook, Çin ile 275 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Böylece iPhone, altı yıl sonra ilk kez bu ülkede en çok satan akıllı telefon oldu.
Okunuyor Tim Cook, Çin ile 275 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Böylece iPhone, altı yıl sonra ilk kez bu ülkede en çok satan akıllı telefon oldu.

iPhone, altı yıl aradan sonra ilk kez ABD’den sonra en büyük ikinci pazar olan Çin’de kısa süre önce en çok satan akıllı telefon oldu. Bilgi, şirketin 275 milyar dolardan fazla değerinde bir anlaşmayı gizlice imzalayarak temeli atan CEO Tim Cook’a çok şey borçlu olduğunu söylüyor. Anlaşma, Apple’ın yatırım, iş anlaşmaları ve işçi eğitimi yoluyla Çin ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacağını söyledi.

Cook, Çin hükümetinin Apple’ı tehdit ettiği düzenleyici alevlenmeyi durdurmak için 2016 yılında Çinlilerle beş yıllık bir anlaşma imzaladı. Apple lideri 2016 yılında Çin’e geldiğinde ziyaretinin sebebinin Çin hükümetinin Apple’ın Çin’de çalışmasını neden zorlaştırdığını öğrenmek olduğu aktarılmıştı. Örneğin Apple, ülkede iBooks ve iTunes Movies’i kapatmak zorunda kaldı ve iPhone adını akıllı telefon dışı ürünlerde kullanmasını engelleyen bir davayı kaybetti.

Cook, üst düzey hükümet yetkilileri, savunma grupları ve Komünist Parti üyeleriyle görüşmeden önce Apple’ın Çin’deki geliri %26 düştü. Mali raporun yayınlanmasından sonra şirketin hisseleri %10 düştü. Buna ek olarak, büyük riskten korunma fonu operatörleri Cook’un çıkarılması için çağrıda bulundu ve yatırımcı Carl Icahn, Apple’da 2 milyar dolarlık bir kar bildiren büyük bir pozisyonu kapattı.

Sızan bir Apple belgesi, Cook’un Çin’de Apple Pay, iCloud ve App Store için “yetkililere kişisel olarak lobi yaptığını” doğruladı. Cook’un Apple ile Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu arasında 1.250 kelimelik bir “mutabakat muhtırası” imzaladığı iddia ediliyor. Apple, kuralın bazı istisnaları karşılığında taviz vermeyi kabul etti.

Anlaşmanın bir parçası olarak Apple, Çinlilerin en gelişmiş üretim teknolojilerini yaratmasına, Çinli tedarikçilerden daha fazla bileşen kullanmasına, ülkedeki yazılım firmalarıyla anlaşmalar imzalamasına, Çinli teknoloji şirketlerine doğrudan yatırım yapmasına, Çin’deki üniversitelerle araştırma üzerinde çalışmasına yardımcı olmayı kabul etti. , ülkedeki işçileri eğitin ve diğer konularda yardım edin. Çinlilere yardım etmesi karşılığında Apple, diğer yabancı şirketlerin umamayacağı bazı avantajlar elde etti.

Apple, yeni araştırma merkezleri, perakende mağazaları inşa etmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı projeler üzerinde çalışmak için ülkede milyarlarca dolar harcama sözü verdi. Apple, 10 yılda 275 milyar doların üzerinde harcama sözü verdi. Her iki tarafın da itirazı yoksa, sözleşme otomatik olarak bir yıl daha – Mayıs 2022’ye kadar – yenilenecektir.

Nikkei’ye göre, iPhone montaj hattı on yıldan fazla bir süredir ilk kez kapatıldı.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle