SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ankara’da Toplu Ulaşıma mecburi zam yapıldı! Öğrenciler için ise müjde var!

Ankara’da Toplu Ulaşıma mecburi zam yapıldı! Öğrenciler için ise müjde var!

 Ankara’da Toplu Ulaşıma mecburi zam yapıldı! Öğrenciler için ise müjde var!
Okunuyor Ankara’da Toplu Ulaşıma mecburi zam yapıldı! Öğrenciler için ise müjde var!

Ankarada uzun bir dönemdir zam haberi yoktu Mansur yavaş güzel bir politika yaptı fakat gelen zamlara fazla bir direnme yapamadı ve mecburi haklı sebep ile %30 oranında zam yapıldı. Öğrencilere ise zam uygulanması olmayacak.

BASIN DUYURUSU

Son dönemde yaşanan kur artışlarının, alınan otobüsler dolayısıyla, EGO Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı bütçesine maliyet etkisi 290 milyon Türk Lirasının üzerinde olmuştur.

Bunun yanı sıra mazot, doğalgaz, elektrik, yedek parça, personel giderleri gibi maliyet unsurlarında 2019-2021 döneminde %77,60 oranında artış yaşanmıştır. Aynı artış oranı 2017-2021 dönemi için %188,60 olarak gerçekleşmiştir.

En son bilet zammı 02.09.2019 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu zam oranı belirlenirken bir önceki zammın yapıldığı 2017 yılından itibaren gerçekleşen maliyet artışlarının çok altında bir oran olan %30 belirlenmiş, indirimli ve öğrenci bilet ücretlerine ise zam yapılmamıştır.

Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, iki yıldır bilet ücretlerine herhangi bir zam yapılmamış ve maliyet artışları tüm Ankara halkına paylaştırılmıştır. Ancak gerek kamu gerekse özel toplu ulaşımın sürdürülebilirliği açısından gelinen noktada zam kaçınılmaz hale gelmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle