SON YENİLİKLER

Evinizin Google Street View görüntüsü, araba kazası riskinizi nasıl tahmin eder?

 Evinizin Google Street View görüntüsü, araba kazası riskinizi nasıl tahmin eder?
Okunuyor Evinizin Google Street View görüntüsü, araba kazası riskinizi nasıl tahmin eder?

Araştırmacılar, sigorta şirketlerinin, bankaların ve sağlık kuruluşlarının poliçe sahiplerinin evlerinin görüntülerini analiz ederek risk modellerini önemli ölçüde iyileştirebileceğini söylüyor.

Google Street View, dünyaya adım atmadan öğrenmenin şaşırtıcı derecede faydalı bir yolu haline geldi. İnsanlar bunu seyahatleri planlamak, tatil yerlerini keşfetmek ve sanal olarak hem arkadaşlarını hem de düşmanlarını takip etmek için kullanıyor.

Ancak araştırmacılar daha sinsi kullanımlar buldular. 2017’de bir araştırma ekibi, ABD’deki araba türlerinin dağılımını incelemek için görüntüleri kullandı ve ardından bu verileri ülkenin demografik yapısını belirlemek için kullandı . Kullandığınız arabanın gelir seviyeniz, eğitiminiz, mesleğiniz ve hatta seçimlerde oy kullanma şekliniz için şaşırtıcı derecede güvenilir bir vekil olduğu ortaya çıktı.

Şimdi farklı bir grup daha da ileri gitti. Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nden Łukasz Kidziński ve Polonya’daki Varşova Üniversitesi’nden Kinga Kita-Wojciechowska, bir araba kazasına karışma olasılıklarını belirlemek için insanların evlerinin Sokak Görünümü resimlerini kullandı. Bu, bir sigorta şirketinin prim ayarlamak için kullanabileceği değerli bilgilerdir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle