SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Bayraktar TB2 İHA’ların kökleri Türk inovasyonundan geliyor.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Bayraktar TB2 İHA’ların kökleri Türk inovasyonundan geliyor.

 Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Bayraktar TB2 İHA’ların kökleri Türk inovasyonundan geliyor.
Okunuyor Birleşik Krallık Savunma Bakanı: Bayraktar TB2 İHA’ların kökleri Türk inovasyonundan geliyor.

Mareşal Haig’in “atın değerinin her zamanki kadar büyük olacağını, uçakların ve tankların erkekler ve atlar için yalnızca birer aksesuar olacağını ve ilerleyen zamanlarda atların savaş alanında daha fazla kullanılacağını” iddia eden sözlerine aşinasınızdır.

Bu eski alıntılardan bazıları tarihi başarısızlıkları abartsa da, birçoğumuzun hala yol göstermemesi, başkalarının da bunu yapmasını izlediğimiz gerçeği hala geçerli.

Örneğin Türk İHA, Bayraktar TB2’yi ele alalım. Suriye, Libya ve başka yerlerde kullanıldığında, yüzlerce zırhlı aracın ve hatta hava savunma sistemlerinin imhasına sebep olmuştur.

Bu droneların kökleri Türk inovasyonundan gelmektedir. Seçkin yabancı programlara erişimleri engellendi ve onlar da kendileri geliştirdi.

TB2 ve beraberindeki mühimmat, teknik yetenekleri uygun fiyatla birleştiriyor, bu da komutanlarının düşmana gerçek zorluklar sunarken bazı yıpranmalara tahammül edebileceği anlamına geliyor.

And many will be familiar with the reported quotes of Field Marshal Haig who argued that the value of the horse would be “as great as ever. Aeroplanes and tanks are only accessories to the men and the horse, and I feel sure that as time goes on you will find just as much use for the horse – the well-bred horse – as you have ever done in the past.”

There are, in fact, too many examples and while some of the quotes I use may exaggerate those historic failures, the sobering fact remains that many of us are still not leading the way, but watching others do so.

Take for example the Turkish UAV, the Bayraktar TB2. Its use in Syria, Libya and elsewhere has been responsible for the destruction of hundreds of armoured vehicles and even air defence systems.

The roots of these drones are born out of Turkish innovation. Prevented

from gaining access to exquisite foreign programmes they did what we used to do so well – they innovated. The TB2 and its accompanying munitions combine technical abilities with an affordability that means their commanders can tolerate some attrition while presenting real challenges to the enemy.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle