SON YENİLİKLER

Mısır şurubunun vücut’ta yaptığı hasar”

 Mısır şurubunun vücut’ta yaptığı hasar”
Okunuyor Mısır şurubunun vücut’ta yaptığı hasar”

İngilizce literatürde (pubmed) en sık alıntı yapılan ilk 10 makalemin 8’i “karaciğer ve mısır şurubunun vücut’ta yaptığı hasar” ile ilgili.

Artık yeni bir tabir literatürde: mısır şurubu intoleransı. Özellikle “spastik kolon/ibs tanısı” alan yada karın ağrısı ve gaz/şişkinlik yakınması olanların mısır şurubu içeren şeyleri beslenme alışkanlıklarından çıkartmaları çok önemli: çukolata, kahve içine eklenen şuruplar vb.

Dietary corn syrup intolerance:
According to the US Department of Agriculture, HFCS consumption has increased for more than 1000% between 1970 and 1990. It is possible that a rise in corn syrup consumption in the US population has resulted in a rise in corn syrup & fructose malabsorption and intolerance.
up to one third of patients with suspected IBS may have corn syrup malabsorption and dietary corn syrup intolerance.

“Mısır şurubu intoleransı: ABD Tarım Bakanlığı’na göre, 1970 ile 1990 yılları arasında HFCS tüketimi% 1000’den fazla artmıştır. ABD nüfusunda mısır şurubu tüketimindeki bir artışın mısır şurubunda artışa neden olması olasıdır. fruktoz malabsorpsiyonu ve intoleransı. IBS şüphesi olan hastaların üçte birine kadar mısır şurubu emilim bozukluğu ve diyette mısır şurubu intoleransı olabilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle