SON YENİLİKLER

Cimer Başvurusu Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

 Cimer Başvurusu Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)
Okunuyor Cimer Başvurusu Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

NEDİR: “CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. Bu portalle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabilmektedir. “

Şimdi cimer nasıl giriş yapılır ve dilekçemizi kurumlara iletebiliriz.

Öncelik olarak adres satırımıza cimer.gov.tr adresini yazıyoruz.

Şimsi ise karşımıza cimerin anasayfası çıkacak;

kırmızı çerçevede belirtilen E-Devlet ile giriş kısmına tıklıyoruz öncelik olarak kendimizin e-devlet şifresi olması gerekmektedir.

E-Devlet ile giriş kısmına tıkladığımızda bizi e-devlet sitesine giriş olarak yönlendirecektir.Burada T.C. no ve şifreniz ile giriş yapacaksınız.Sisteme giriş yap tıklayınız.

Karşımıza gerekli alanlar çıkmakta burada bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir..

Hangi alanda cimer ile iletişim kuırmak istiyorsanız o kısmı seçiniz. Bir konuda istek talep, Bilgi edinme hakkı, görüşleriniz ve Teşekkür ünüz varsa bir kamu kurum ile iletebilirsiniz. Örneğin İstek kısmına tıklıyoruz.

Karşımıza bir mesaj kutusu ve dosya ekleme kısmı bulunmakta.Elinizde resim fotoğraf varsa dosyalar kısmından iletiniz.Cimere yapılan her başvuru yasal bir dilekçedir.Kelimelerinizi düzgün seçmekte fayda var.Örneğin ihbar kısmından ihbar gönderdiğinizde sizinde ihbar eden kişi olduğunuz ve şikayetçi taraf olduğunuz bilinmekte fayda var.

Yukarıdaki gerekli alanı doldurduktan sonra ;Başvurunuzun hızlı cevaplanması için kurum seçimi yapabilirsiniz

Hangi kurumdan bilgi edinmeyi seçti iseniz aşağıda yer alan başvuruyu tamamla kısmına tıklayarak başvurunuz alınır ve en geç 15 ile 30 gün içinde cevaplanır.Cevap geldiğinde mail adresinize bilgilendirme yapılır ve sizde cimer girip kontrol edebilirsiniz başvurularım kısmından.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle